Wraps hapjes

Er bestaan verschillende wraps hapjes die je klaar kunt maken. Doordat er zoveel verschillende overheerlijke wraps hapjes bestaan hebben we nu de keuze gemaakt voor de wraps met tonijnen. We leggen je uit hoe je te werk gaat om deze wraps hapjes klaar te maken. Als je deze hebt geprobeerd en hebt geproefd zijn er weer tal van variaties mogelijk op deze wraps hapjes dus als je gaat proberen, blijf dan vooral lekker experimenteren want daar krijg je alleen maar plezier door! Wraps-hapjesJe gaat veel nieuwe wraps hapjes ontdekken en deze kun je op een feestje weer klaarmaken voor je gasten. Een leuke en smaakvolle bezigheid als je nu kiest voor wraps hapjes maken.

Wraps hapjes, maak nu wraps met tonijn

wrapsmetkip.com

De wraps hapjes die je nu klaar kunt maken zijn de wraps met tonijn. Deze zijn geschikt als borrelhapje als je een feestje gaat geven bijvoorbeeld. Wat heb je allemaal nodig voor de wraps hapjes met tonijn? We hebben een lijst met ingrediënten voor je. Zorg dat je alles voor de wraps hapjes in huis hebt en dan kun je beginnen met het maken van de wraps hapjes met tonijn:

 • Ongeveer 4 wraps
 • 1 blikje tonijn op water
 • 1 doosje Boursin sjalot en bieslook smaak
 • 5 zongedroogde tomaatjes (uit een pot met olie)
 • Klein zakje ijsbergsla
 • Versgemalen peper

Bereidingswijze wraps hapjes met tonijn

Als de ingrediënten voor de wraps hapjes met tonijn klaar zijn, kun je beginnen met het bereiden van de wraps hapjes. Hoe ga je te werk bij het zelf maken van de wraps hapjes?

 1. Je neemt een blik tonijn en dit maak je open. Laat het geheel nu goed uitlekken.
 2. Doe vervolgens de tonijn in een kom en maak het een vork goed los.
 3. Doe hier dan het hele pakje Boursin met sjalot en de bieslooksmaak.
 4. Neem de zongedroogde tomaatjes en snijd deze fijn. Deze doe je na het snijden ook in de kom.
 5. Meng het geheel in de kom goed door elkaar heen. Je krijgt hierdoor een vrij stevig mengsel met tonijn. Je kunt er aan het einde nog een beetje versgemalen peper aan toevoegen (let goed op, niet teveel, het is geheel naar eigen smaak te bereiden. Begin met een beetje en er kan altijd wat bij als je wat meer smaak wil).
 6. Verwarm de wraps kort in de magnetron.
 7. Doe vervolgens op iedere wrap een dun laagje ijsbergsla.
 8. Verdeel vervolgens het tonijn mengsel over de wraps.
 9. Rol de wraps nu strak op en verpak deze in plastic huishoudfolie.
 10. Laat de wraps hapjes nu ongeveer een uur in de koelkast liggen, langer is beter.
 11. Voordat je de wraps hapjes gaat eten snijd je deze in mooie kleine rolletjes, vijf of zes per wrap.
 12. Je kunt er altijd een prikkertje doorheen steken voor het gemak en zodat ze niet afrollen.

Tips wraps hapjes met tonijn

Zoals je ziet kun je zelf de wraps hapjes met tonijn klaarmaken. Begin er op tijd mee, in de tussentijd dat de wraps hapjes in de koelkast liggen kun je je bijvoorbeeld omkleden voordat je bezoek er is. Besteed je tijd efficiënt zodat je genoeg tijd om de wraps hapjes klaar te maken. Het beste kun je de wraps hapjes snijden als je bezoek er is. Hierdoor zijn ze lekker vers en komen ze net uit de koelkast. Het snijden neemt niet veel tijd in beslag. Als je het extra leuk op wil dienen kun je onder de wraps hapjes met tonijn nog een paar slablaadjes leggen. Als de hapjes de neiging hebben om af te rollen doe er dan een saté prikker in. Mochten ze goed opgerold blijven dan kun je er prikkers bij opdienen zodat de gasten zo een hapje kunnen proeven. Je kunt ook afwisselen met andere hapjes, zet dan twee lekkere schalen op tafel. Dien ze leuk op en ook in het opdienen kun je iedere keer weer variëren! Je gasten zullen zien dat je alles met zorg hebt bereid en daardoor krijgen ze nog meer zin in je heerlijke zelfgemaakte hapjes!

Advertenties

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders